OVER DE PAASCROSS

De Paascross werd voor het eerst gehouden in 2014. Gemeente Zwijndrecht deed in dat jaar mee aan de Roparun (team 029). De Paascross is ontstaan vanuit de behoefte om hard te lopen in de natuur, de ontwikkeling van het natuurgebied de Hooge Nesse en om geld in te zamelen voor de Roparun.

Dhr. Gerard Slotema, loper bij team 029 zag wel iets in een hardloop wedstrijd. Vanuit atletiekvereniging Parthenon werd Marco Essenberg gevraagd contact op te nemen om te helpen de wedstrijd te organiseren. Samen brainstormend kwam men op het idee om het evenement op zaterdag voor Pasen te organiseren. Bij de eerste editie had men de keuze uit 3 afstanden: 3,3km 6,6km en 9,9km (resp. 1, 2 of 3 ronden). In totaal deden er circa 60 mensen mee aan dit evenement.

Het jaar erna deed team 029 niet mee aan de Roparun. Marco Essenberg was door de 1e editie gegrepen door het Roparun virus en had inmiddels zijn eigen team opgericht. Dit team stond klaar om de organisatie van de Paascross over te nemen. Sinds 2014 is de Paascross verder uitgebreid, Samenwerking met de Toppie coaches en Canicross Nederland volgden in de jaren erna.

In middels is de Paascross niet meer weg te denken uit menig hardloopkalender als afsluiter van het cross seizoen. In 2018 namen er maar liefst 160 personen deel aan de activiteiten die de organisatie aanbiedt.