Team Sterk Staaltje bereidt zich in topsfeer voor op de Roparun 2022

06-04-2022

Afgelopen zondag stond de eerste echte groepstraining van team Sterk Staaltje van dit jaar op het programma. Hoewel er twee dagen eerder nog een laagje sneeuw uit de lucht was komen vallen, waren de weergoden ons ditmaal redelijk gunstig gezind. Een aangenaam lentezonnetje scheen geregeld door de wolken heen en maakte de temperatuur, ondanks een koud voorjaarsbriesje en een enkel buitje, redelijk prettig voor de deelnemers aan de voorbereiding op de échte Roparun met Pinksteren.

Om 9.45 uur waren de deelnemende leden van Sterk Staaltje present bij Ad en Gerrie de Vlaming thuis. Daar werd onder het genot van een kopje koffie of thee eerst de nieuwe teamkleding gepast. Deze werkelijk prachtige outfits zijn mogelijk gemaakt met dank aan het kledingmerk Macron en geregeld door onze loopster Annelies.

Tegen 10.30 uur vertrokken de vier fietsers en drie lopers voor een oefentocht van in totaal ruim 48 kilometer, een mooie route door de Hoeksche Waard. Hier en daar voorzag Ad de aanwezige andere teamleden tijdens het lopen en fietsen van nuttige agrarische en toeristische informatie. Zo wees hij onder meer zijn geboortehuis aan. Halverwege de route, op de parkeerplaats bij de pont naar Tiengemeten, was er de noodzakelijke inwendige versterking van de mens met broodjes, koffie en thee. Dit alles was uitstekend verzorgd door Gerrie, Ina en Jaap!

Met het verstrijken van de kilometers begonnen de loopspieren bij onze fietser Richard te kriebelen. Om de jeuk te bestrijden heeft hij ook een loopshift op zich genomen, om daarna voldaan weer fietsend de rest van de tocht te vervolgen. Dit moment was een van de voorbeelden die weer eens de geweldige teamspirit en -sfeer aangaven bij Sterk Staaltje. Als iemand er even doorheen zit, pakt een ander diens rol moeiteloos over. Gezamenlijk met en voor elkaar ons inspannen met slechts één doel: de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Het was bijna 15.00 uur toen de ploeg terugkeerde bij het huis van Ad en Gerrie. Daar werd nog lekkere warme soep gegeten en gezellig nagepraat. Het sluitstuk van een mooie en gezellige dag.