De metamorfose tot Caravan XXL

01-02-2016

Op zaterdag 06 februari 2016 is onze grote verbouwing begonnen. Eindelijk was er een container die wij als opslag kunnen gebruiken en die ook bij onze sponsor Koninklijke Van der Wees Groep mag staan.

Gerard is samen met zijn zoon hard bezig geweest om de gaten te slijpen voor de ramen en deuren. Ook zijn de eerste isolatieplaten geplaatst. Aanstaande zaterdag 13/02 zal er weer hard doorgewerkt worden, nieuwe foto's zullen dan volgen.

Op 13 februari is er weer hard gewerkt door de mannen. Gerard , Jaap, Michel en de zoon van Gerard hebben de gaten voor de ramen en deuren gemaakt en de isolatie aangebracht. De muren en het plafond zijn nu geïsoleerd. Nu de ramen er nog in, de vloer isolatie afmaken en we kunnen binnen gaan betimmeren.

Afgelopen zaterdag (27/2) hebben Jaap en Michel weer geklust aan onze Caravan XXL. De lelijke deuken zijn er nu uit en zijn netjes dichtgemaakt. Binnen zijn op de vloer alle lijnen uitgezet. Aankomend weekend gaat er ook weer hard gewerkt worden: de bedoeling is dat de ramen dan geplaatst gaan worden.

We hebben nog maar 4 weken te gaan tot de Roparun 2016! Er wordt nu echt heel hard geklust in de container, en dat wordt nu heel zichtbaar. De isolatie is geplaatst, de wanden worden geplaatst, de stelling voor de 1000 liter watertank is klaar, gaten voor de ramen en de deur zijn gezaagd, de vloer in de slaapkamer ligt er al en het eerste deel van het keukenblok staat op z'n plek.

We kunnen met recht zeggen dat we straks een paleisje op de weg hebben, maar er moet nog ontzettend veel gebeuren. De kozijnen moeten nog gemaakt worden, de "ramen" moeten worden geplaatst, de deur moet er nog in, het keukenblok en de kastjes moeten nog verder worden afgemaakt, de vloer in de leefruimte moet gelegd worden, de zithoek/massagehoek moet gemaakt worden en voorbereidingen om de bedden vast te zetten moeten worden getroffen. Kortom we hebben nog maar 3 weekenden en die hebben we heel hard nodig: evenals handjes die kunnen helpen!

Met nog maar 2 klusweekenden te gaan worden nu echt alle zeilen bijgezet om van een oude vrachtcontainer een Roparun-waardig onderkomen te maken. De ramen zitten er al in, nu de deur nog. Het keukentje is ook geplaatst, nu nog aansluiten op de watertank. Onderstaand weer wat foto's van de vorderingen.

Al het harde werken is beloond: over 2 dagen zullen we vertrekken met deze mooie combinatie.