Run-Bike-Run

16-11-2015

Voor vandaag is er een Run-Bike-Run uitgestippeld van ongeveer 45km. Om 12.30 uur verzamelt team Sterk Staaltje zich tegenover de Intratuin in Hendrik Ido Ambacht. Even een praatje, sommige even voorstellen aan elkaar. Er zijn wat nieuwe gezichten bij. Een aantal leden waagt zich aan deze vorm van estafette. Iedereen die mee doet heeft zijn eigen training. De lopers, fietsers, navigators ook nu begeleiden zij op deze route, en de rest van het team. Iedereen krijgt een goed indruk hoe het eruit ziet tijdens de Roparun en daar bovenop een goede teambuilding.

De camera staat paraat voor de foto's. Iedereen maakt zich klaar en en 12.45 komen we in bewegingen. De navigatorfiets voorop, 2 lopers starten de eerste kilometer en we zetten de koers in de richting van Rotterdam. Tot aan de pauze zijn er 5 lopers die elkaar elke kilometer afwisselen met de andere lopers die ondertussen fietsen. Terwijl de navigator op de fiets de weg wijst via Zwijndrecht gaan we in een lekker tempo naar Ridderkerk.

Hier en daar worden foto's gemaakt, sommige lopers lopen synchroon en ondertussen leren we nieuwe teamgenoten kennen. De sfeer zit er goed in en voor we het beseffen gaan we de Brienenoordbrug op. Dan denk je toch wel even aan een bakkie koffie of thee die verderop in het Kralingse bos klaar staat. We komen langs het van Genth Kazerne en via Kralingse Zoom gaan we het Kralingse bos in. Niet alleen leuk, maar ook erg mooi, mooie kleuren even wat anders dan langs de wegen.

Daar staat ze dan na zo'n 22km. Abra met koffie/thee, roze koeken en heerlijk zelf gebakken, nog warme cake! Even een half uur pauze. Kletsen onder het genot van wat warms, maar dan wordt het behoorlijk koud. Door het stil staan koelen we aardig af. Desondanks hielden wij ons aan het half uurtje pauze, beetje huppelen. Tijdens de Roparun kan je ook niet eerder starten. Na de pauze zeggen we Abra gedag en bedanken haar nogmaals voor het lekkers. We vertrekken richting het centrum van Rotterdam. Dit keer met 7 lopers. Een paar die tot nu toe hadden gefietst wilde ook een stuk lopen. En hoe?! Super!

Over de Sophiakade naar Oostplein. Door langs Tropicana en de Willemsbrug pakken we de Boompjes om de Erasmusbrug over te steken. Iedereen die de Roparun vorig jaar heeft gebracht denkt aan hetzelfde: "De vorige keer dat wij hier als team liepen waren wij onderweg naar de Coolsingel naar de finish toe.".

Nu gaan wij richting Zuid, langs de beulende Kuip, waar Feyenoord-Ajax net klaar was. Even het tempo opvoeren voordat we er niet meer langs kunnen. Als we Barendrecht achter ons laten gaan we via Heerjansdam terug naar Zwijndrecht. Nog een stukje heen en weer gelopen omdat we niet goed uit de route kwamen. Ook dit is goed voor de training! Bij de Roparun verloopt het ook weleens anders. Een lange dag, we worden moe, maar we moeten wel op de route letten. Wij zijn echt een team en helpen elkaar. Lachend zoeken wij de goede route weer op en gaan vrolijk verder.

Inmiddels wordt het donker, de fietslampen gaan aan, lopers doen een lampje om. Ondertussen een mooie zonsondergang en nog altijd gemotiveerd gaan we door. Een iets andere route waardoor we een paar kilometer eerder terug kwamen in Hendrik Ido Ambacht, bij onze finish/start. Het is een leuk en fijne training, een goede teambuilding voor Team Sterk Staaltje. Nog even napraten en alvast voorstellen voor een volgende Run-Bike-Run training. Dat zegt genoeg toch!

Liefs,
Dennis en Shalane