Paascross Hooge Nesse 2015

04-04-2015

Op de zaterdag voor Pasen organiseerde Stichting Sterk Staaltje voor de 2e keer de Paascross. De eerste keer verliep in samenwerking met een team uit Zwijndrecht, maar nu helemaal alleen.

Gerard had alles goed voorbereid: hij had onder andere gezorgd voor de vergunning, EHBO en hij had het parcours uitgezet. De paascross is een hardloopwedstrijd over onverharde paden in een natuurgebied in Zwijndrecht. Er was een parcours uitgezet van 3,3km en als je zin had kon je deze ronde ook 2x lopen wat je dan 6,6 kilometer opleverde.

Helaas had het de hele week geregend en was het erg blubberig. Ongeveer 48 mensen hadden zich opgegeven om mee te doen aan dit modderspektakel. Helaas wat minder lopers dan de vorige editie, maar dat had alles te maken met de slechte weersomstandigheden van de afgelopen week. Maar toeval of niet: tijdens het opstellen van het parcours en het neerzetten van de tent met koffie/thee/water en overheerlijke cupcakes werd het droog. Zelfs het zonnetje kwam aan de hemel staan.

Om 14.00 uur gingen ze vol goede moed van start onder luid applaus en aanmoedigingen van het publiek. Het lijkt niet ver die 3,3 kilometer maar over onverharde paden en als je pech had je ook af een modderplas is het zwaarder dan je denkt. De deelnemers zaten dan ook lekker onder de modder, maar geen wanklank te horen iedereen deed zijn best om een goede tijd neer te zetten. Ook de Roparunradio was aanwezig om verslag te doen van dit geheel. Runnersworld in Dordrecht stelde geheel gratis een prijzenpakket beschikbaar waar wij natuurlijk erg blij mee waren.

Na verloop van tijd kwamen daar de eerste deelnemers alweer in zicht. En wat was het leuk om als eerste vrouw van de 3,3 kilometer daar mijn 11 jarige nichtje Bo te zien verschijnen. Top gelopen en het hele veld met vrouwen achter zich gelaten Een big smile viel mij ten deel. "Volgend jaar weer!" riep ze uitgelaten. Daar houden wij haar natuurlijk aan en ook de andere dames willen een sportief revanche.

Maar ook de mannen deden erg hun best, vele deden 2 rondes van het parcours. Na afloop nog een fotoshoot met alle winnaars en helaas het zat er weer op. Iedereen die mee heeft gedaan had het erover dat dit een leuke cross is. Het is een keer wat anders dan over asfalt te lopen dus heb je zin houd dan de zaterdag voor de Pasen vrij!

Hopelijk zien wij jullie ook volgend jaar aan de start!