Nachttraining door de Hoeksche Waard

15-05-2019

In de nacht van zaterdag 11 mei op zondag 12 mei stond de jaarlijkse nachttraining gepland. Om 20:00 uur verzamelde het gehele team bij onze trouwe ondersteuning: Jaap en Ina. Koffie, thee en wat gebakjes stonden klaar. Ondertussen werden de laatste voorbereidingen getroffen voor vertrek. Na een korte briefing door teamcaptain Marco was het tijd om op pad te gaan. Een route van 63 kilometer door de Hoeksche Waard wachtte op ons. Om 21:00 uur vertrok het eerste team en 15 minuten later het tweede team.
Iets voor middernacht kwamen we onderweg een ander Roparunteam tegen dat bezig was met een training. De laatste twee kilometer tot onze pauzeplaats waren de routes hetzelfde en konden we dus met elkaar oplopen. Bij aankomst bij de jachthaven van Numansdorp stond de catering samen met de masseur klaar met koffie, thee en lekkers. De nodige boterhammen werden naar binnen gewerkt en iedereen wisselde enthousiast de ervaringen met elkaar uit. Mooi om dat teamgevoel te zien! 

Na een korte stop begonnen het eerste team aan de resterende kilometers. De temperatuur daalde, maar de sfeer bleef goed. Beide teams vervolgden de route via Strijen, Maasdam en Westmaas om uiteindelijk weer terug te keren naar Oud-Beijerland. Rond 03:00 uur waren we hier we terug. De catering had een heerlijke kop koffie en een pan met soep klaar staan. De busjes werden opgeruimd en iedereen verzamelde zijn of haar spullen om richting huis te gaan. Tijd voor een paar uurtjes slaap. Enkele teamleden hadden zelfs dezelfde ochtend alweer een loopje gepland staan.

We kijken terug op een geslaagde nachttraining. Met nog minder dan een maand voor de Roparun zijn we er volledig klaar voor. We hebben er alle vertrouwen in dus laat onze 5e editie maar komen! #topteam.