Nachttraining 23 april 2016

25-04-2016

Zaterdag 23 April 2016 was het dan zover: de nachttraining.

Voor sommigen was dit de eerste keer, en dan ook nog eens gelijk een enorm lange etappe. Namelijk van Dendermonde, België naar Ossendrecht, NL. Ruim 70 kilometer met allerlei uitdagingen zoas Run-Bike-Run, weg opbrekingen, omleidingen enz enz.

Net zoals vorig jaar deden wij weer mee met team 230. Vanuit hun uitval basis 4, de Drieschaar in Ossendrecht. Hier werden wij om 17:00 verwacht (2 mensen waren er om 15:00 om te helpen met de voorbereidingen) om aan te schuiven voor het gezamelijk diner, waarbij behoorlijk werd gemingeld met het Stichting I Run for Life.

Geraldine was naar het Luxor geweest en iedereen kreeg zijn Roparun pakketje, t-shirt, jasje van de stichting en "kerstboomverlichting". We hadden 1 gastloper: Patrick. Dit omdat 1 loper met een griepje stoeit en 1 loper andere verplichtingen had.

Na het eten was er nog even ruimte voor wat gezelligheid en om 20:00 vertrokken wij richting Dendermonde. De marktplaats waar het op 16/05 groot feest zal zijn als al die teams voorbij komen. Vanaf Dendermonde zouden wij de route volgen tot aan Ossendrecht, een behoorlijke uitdaging.

Uiteindelijk gaat team A(bra) er als eerste van door, Radha en Ina zorgen voor de veiligheid van de loper als fietser en bemoeien zich met de navigatie. 10 minuten later vertrekt ook team B. Nog voor de eerste kruising ziet team B team A van de verkeerde kant komen. Het is even wennen aan het navigeren, maar Radha heeft al snel de slag te pakken en navigeert daarna nagenoeg probleemloos naar Ossendrecht.

Team 230 koos ervoor om dichter bij huis te starten, hen hebben wij onderweg helaas niet meer gezien.

Voor degenen die eerder mee waren geweest was de route een feest der herkenning. Het was niet moeilijk om aan te geven dat de midnight snack post in de buurt was. Om 01:30 arriveert team B daar ook. Team A is er dan al en na wat knuffels en succes wensen over en weer gaan ze verder. Wij werken snel onze soep, koffie en broodjes naar binnen en vertrekken 15 minuten later ook weer.

In Antwerpen komen team A (heeft weer eens een patatje gevroten) en team B weer bij elkaar in de buurt en blijven dat eigenlijk wel tot aan Ossendrecht. In Putte samen op de foto bij het grenspaaltje. We hopen koffie te ruiken en een mogelijkheid om wat droogs aan te doen. Onze kleding is door zweet en een paar kleine misselijke buitjes toch wel vochtig geworden. Helaas!! Aangekomen bij de Drieschaar in Ossendrecht om 05:00 uur blijkt er niemand meer aanwezig. Dan maar alles opladen en vertrekken richting Dordrecht.

Om 06:00 zijn we terug in Dordrecht en gaat ieder zijns weegs. Het is een perfecte training geweest waarbij gelukkig ook dingen fout zijn gegaan. want een foutloze training is geen training. kijk in ons foto album voor de foto's van onderweg.