Leerlingen IKC de Wereld op Centrum lopen mini Roparun

31-05-2022

'De Roparun', wie kent het niet? Op het IKC de Wereld op Centrum lagen de stempelkaarten al twee jaar in de kast stof te happen. Want corona zorgde ervoor dat de geplande mini Roparun (sponsorloop) i.s.m Roparun team 'Sterk Staaltje', niet in beweging kon komen. De leerlingen kregen voorlichting van Ad de Vlaming (een van de teamleden van Sterk Staaltje ) over de doelen van de Roparun. Een sponsorbrief ging mee naar huis en de kinderen haalden zoveel mogelijk geld op bij vrienden, familie en buren voor de goede doelen van de Roparun.

Het geld wat wordt opgehaald tijdens de Roparun, wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

De Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat. Denk aan sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling, workshops in een inloophuis of een aangename badkamer in een hospice.

Op 25 mei was het zo ver! De docenten, de hulpouders, de teamleden van team Sterk Staaltje en bovenal de leerlingen stonden allemaal klaar bij de start. Veel leerlingen werden met een vast bedrag gesponsord, anderen werden gesponsord per rondje. En daarom hebben zij gerend tot hun tong zowat op de stoep lag. Wat hebben zij goed hun best gedaan, toegejuicht door ouders, opa's en oma's.

Uiteindelijk kon een geëmotioneerde Ad met zijn team een cheque met een bedrag van maar liefst €1000,- in ontvangst nemen. Dit is een voorlopig bedrag. De komende week worden de laatste donaties opgehaald van de kinderen die per rondje zijn gesponsord. We hopen dus nog een mooi bedrag aan die €1000,00 euro toe te voegen.

Het was een groot succes en iedereen van IKC de Wereld op Centrum willen de Roparunners veel succes toewensen in de voorbereiding en tijdens het sportieve Pinksterweekend!