IkWandelDe12 in de media

18-05-2021

ALMERE - Het landelijke wandelevenement "Ik Wandel de 12" strijkt neer in Almere. Op zondag 11 juli vindt de Flevolandse editie plaats in Almere.

Stichting Sterk Staaltje is één van de ruim driehonderd teams die ieder jaar meedoen aan de Roparun. Samen met elf andere teams heeft Sterk Staaltje het wandelevenement Ik Wandel de 12 opgezet. Twaaf wandelingen in twaalf provincies in twaalf maanden. Op 11 juli is de wandeling in Flevoland aan de beurt. Het is een rondwandeling van 12 of 24 km. Deelnemers kiezen zelf welke afstand wordt afgelegd. Vertrekpunt is bij voetbalvereniging Waterwijk op sportpark Rie Mastenbroek aan de Mosweg in Stad. De organisatie van deze wandeldag is in handen van Stichting Sterk Staaltje. Voor twaalf euro krijgen deelnemen een uitgeschreven routebeschrijving, een GPX-bestand van de wandelroute en een lunchpakket voor onderweg.

Roparun
Door mee te wandelen wordt tegelijkertijd het goede doel gesteund waar de stichting Roparun voor staat. De Stichting Roparun laat de ingezamelde gelden ten goede komen aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat, denk aan sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling. workshops in een inloophuis, een aangename badkamer in een hospice. Stichting Haarwensen. Gemiddeld wordt er jaarlijks meer dan 5 miljoen euro opgehaald en ter beschikking gesteld aan dit soort initiatieven.

Ander moment
Wie graag aan de wandeling mee wil doen maar niet op 11 juli, dan is de route ook op te vragen om zo op een ander moment op eigen gelegenheid te lopen. Uiteraard wordt dan geen lunchpakket verstrekt. Meer informatie: www.ikwandelde12.nl