Feest op Koningsdag!

28-04-2019

Op Koningsdag stond een nieuwe actie van team Sterk Staaltje gepland. Zowel in Helmond als in Hendrik-Ido-Ambacht was het team aanwezig op de braderie. Al vroeg in de morgen werden de kraampjes opgebouwd en de laatste voorbereidingen getroffen. Op de braderie was tevens de "Kilometervreter" aanwezig. Deze door Twan ontworpen banner bood de bezoekers van de braderie de mogelijkheid een of meerdere eigen kilometers te sponsoren. Zo nemen wij al deze mensen mee op onze route van Parijs naar Rotterdam. 

Het grootste deel van de dag scheen het zonnetje en had de Roparunvogel een enorme aantrekkingskracht op zowel jong als oud! De vogel heeft duizenden high-fives uitgedeeld en flink geposeerd voor foto's. Enkele kinderen kwamen vanuit de verte aangerend om de vogel te knuffelen. Terwijl de kinderen zich met de vogel bezighielden, werden de ouders betrokken bij ons Roparun-avontuur. Veel mensen hebben een eigen kilometer gekozen en hier hun eigen naam op geschreven. Een "Roparunbaby", met een vader en moeder die elkaar op een eerdere Roparun ontmoet hebben koos voor kilometer 21.

Naast de braderie in beide plaatsen hebben enkele teamleden toezicht gehouden bij de springkussens en stormbaan in Ambacht. Hier ontvingen we als team een kleine vergoeding voor. 

Na de zonneschijn waren er enkele hoosbuien. Ook tijdens deze buien bleef het gezellig rondom de kraam. Ongemerkt tikte de tijd door en was het tijd om op te ruimen en de balans op te maken. Tezamen is er een grandioos bedrag opgehaald: in Helmond €176 en in Hendrik-Ido-Ambacht €1096. Dat brengt het totaal op €1272. We hebben in beide plaatsen genoten van de gezelligheid en fijne reacties/steunbetuigingen die we ontvangen hebben. Geniet hieronder van een foto-impressie. Tot volgend jaar!