Even voorstellen: Twan van der Wel

14-02-2022

Hoi allemaal,

Mijn naam is Twan van der Wel en ik ben één van de lopers van team Sterk Staaltje. Inmiddels ben ik al ruim 5,5 jaar onderdeel van dit gezellige team. Vanuit de hardloopgroep Inner Circle Runners in Hendrik-Ido-Ambacht kreeg ik via verschillende mensen te horen wat de Roparun inhield en wat het uiteindelijke doel van de opbrengst was. Mijn interesse was meteen gewekt. 

Al ben je vooraf nog zo goed ingelicht over alles, hoe de Roparun in zijn werk gaat ervaar je pas tijdens de eerste keer. Het is een ware happening en een geweldig gevoel als je met het gehele team in 3 dagen de afstand van Parijs naar Rotterdam af kan leggen zonder al te veel tegenslagen. Na die 1e keer ben ik dan ook bij het team gebleven, dit bijzondere evenement werkt enorm verslavend!

Mijn mooiste Roparun ervaring? Dat is denk ik de start van de run in 2019. Ik mocht als loper van ons team starten, extra speciaal dus. Dat moment zal ik niet snel vergeten. Persoonlijk vind ik de start altijd mooier en emotioneler dan de finish. Met name het moment wanneer alle teams samen rondom de startboog staan en het nummer "Conquest of paradise" klinkt, heeft al voor behoorlijk wat tranen gezorgd bij mij.  

Sportieve groeten,
Twan