Even voorstellen: Michel Bakker

10-12-2023

Het Goede Doel……

Het goede doel, denk jij daarbij ook aan de popgroep met de zanger Henk Westbroek ?

Na het lezen van dit stukje hoop ik dat als ik je vraag om te doneren aan het goede je voortaan denkt aan de RoParun, team 262 Sterk staaltje en aan mij als hardloper in dat team.

Wie is die hardloper ? Mijn naam is Michel Bakker, geboren en getogen in Benschop, een klein dorp met meer koeien dan inwoners.

Drink m'n koffie zwart en dit de hele dag door. Hoewel ik graag koffie drink ben ik ook een soort van te lui aangelegd om het zelf te halen waardoor ik de hele dag blijf zitten. Om toch iets van een beetje lichaamsbeweging te krijgen ben ik ooit begonnen met hardlopen.

Het hardlopen is ondertussen een beetje veranderd naar een lager tempo maar wel langere afstanden. En wat is er dan mooier om deel te nemen aan een estafetteloop van meer dan 500 kilometer en me daarmee voor het goede doel in te zetten?

Het sportieve gebeuren van deze estafetteloop is voor mij een plezierige bijkomstigheid maar de hoofdreden waar ik het voor doe is toch wel het doel waar de RoParun voor staat en maak me daar dan ook sterk voor.

We kennen allemaal wel iemand dichtbij die te maken heeft of heeft gehad met de gevolgen van kanker. Met in het achterhoofd de ziekte van m'n vader destijds hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken toen ik gevraagd werd om mee te doen als loper in team Sterk Staaltje.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik al jarenlang kan en mag meedoen met de RoParun om zo m'n steentje te kunnen bijdragen aan het goede doel.

Wil jij mij hiermee helpen ?

https://www.roparun.nl/fundraisers/michel-bakker/donate 

En wat is dan dat goede doel achter de Roparun ?

Feitelijk zijn dit verschillende doelen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken.

-Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.-

Helaas is het nog steeds nodig om geld in te zamelen en daarom doe ik ook deze editie wederom mee als hardloper bij team 262 Sterk staaltje.

En waar komt dat ingezamelde geld dan terecht hoor ik je vragen.

Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van 'palliatieve boxen', een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Spreekt het jou aan om hier ook een bijdrage aan te leveren, in welke vorm dan ook, dan hoor ik dat graag en wie weet bespreken we de mogelijkheden binnenkort onder het genot van een kop koffie, die ik dan voor je ga halen, beloofd.

Of ga je voor de makkelijke manier van doneren ? Een paar klikken en ook jij maakt het verschil met het Goede Doel.

https://www.roparun.nl/fundraisers/michel-bakker/donate