Even voorstellen: Harry Hamer

26-11-2023

Hallo allemaal,

Mijn naam is Harry Hamer. Geboren in Vlaardingen, getogen en nog steeds woonachtig in Rotterdam. Getrouwd, vader van drie prachtige kinderen. En inmiddels toe aan mijn zevende Roparun. Ik heb dit schitterende evenement al in drie verschillende rollen beleefd en volbracht: als loper, als fietser en tegenwoordig als chauffeur. Zelfs een combinatie van deze disciplines staat op mijn 'erelijst'. Voor het goede doel van de Roparun is mij dan ook weinig tot niets te veel.

Het begon voor mij in 2016, toen mijn vrouw bij toeval een oud-buurtgenoot na jaren ontmoette. Het gesprek kwam op de Roparun en of zij misschien iemand wist die daaraan mee zou willen doen. 'Nou, dat is echt iets voor Harry', antwoordde ze. Tja, toen kon ik eigenlijk al niet meer terug… Nu wilde het toeval dat bij mijn vader het jaar ervoor een tumor in zijn wang was geconstateerd. En hoewel die succesvol was verwijderd, besloot ik de uitdaging aan te gaan, omdat ik nu méér wilde doen dan alleen doneren aan het KWF. Van die beslissing heb ik nooit spijt gehad. Ook niet toen ik tijdens die eerste run geregeld met de tong op mijn schoenen over de kasseien in Vlaanderen ploeterde. Of een paar jaar later met stekende zadelpijn door de kletsnatte nacht trapte. Van meet af aan is mijn adagium, voor zowel mijzelf als mijn teamgenoten: 'Wíj hebben het niet zwaar, de mensen voor wie wij dit doen, díé hebben het zwaar!' Om het afzien tijdens de run maar even in perspectief te plaatsen en draaglijker te maken.

Nadat mijn eerste team na twee jaar helaas uit elkaar was gevallen, heb ik noodgedwongen een editie overgeslagen. Maar het Roparun-virus stak al snel weer de kop op. En toen ik via mijn ex-teamgenoot John Vincent in contact kwam met Team Sterk Staaltje, klikte het meteen en kon ik gelukkig weer aanhaken bij dit ongeëvenaarde evenement. Door de jaren heen is ook dit team danig van samenstelling veranderd, maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: de spirit en vriendschap om er samen een onvergetelijke gebeurtenis van te maken voor het goede doel! Vandaar dat ik ook in 2024 weer supergemotiveerd van de partij ben. In principe als chauffeur, maar je weet nooit hoe het loopt… Of fietst…