Even voorstellen: Erik Merkelijn

21-11-2023

Hallo allemaal,

Ik ben Erik Merkelijn uit het bouwjaar 1968 en woon in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met Angelique en we hebben 2 volwassen zonen. Ik werk als senior projectleider bij een GWW-aannemer.

Mijn hobby's zijn hardlopen, fietsen, naar de sportschool gaan, mooie reizen maken en lekker eten.

In 2014 voor de eerste keer meegedaan met de Roparun met een team van mijn voormalige werkgever. Ik wist toen niet goed wat het inhield en als loper onvoldoende voorbereid en stijf van de zenuwen op het startterrein in Parijs. Dat heb ik geweten, na drie dagen totaal gesloopt. 

Eén keer maar nooit meer dacht ik toen. Maar nadat ik alles had laten bezinken begon het toch te kriebelen, maar wat was dan dan? Dat gevoel kan ik dus niet uitleggen. Je moet het hebben ervaren. Je hoort het vaker en het klopt: ik was besmet met het Roparun-virus en sindsdien elk jaar meegedaan.

In 2024 ga ik mee als fietser met Roparunteam Sterk Staaltje. In 2020/2021 ben ik ook al met dit team mee geweest en ben blij om weer terug te zijn.

Ik kijk er naar uit om samen met het team de uitdaging weer aan te gaan en daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor de palliatieve zorg van kankerpatienten.