Even voorstellen: Cindy Taheij

28-12-2023

Hallo allemaal Ik zal mij even voorstellen; mijn naam is Cindy Leenheer-Taheij en loop al een jaar of 10 hard. Ik ben begonnen bij hardloopvereniging in Zwijndrecht waar ik hele fijne nieuwe (loop)vrienden heb gekregen.

Na een poosje begon het toch te knagen er moest een doel komen 10 km in Dordrecht, dat zou 'm worden. Bij het ophalen van mijn startbewijs heb ik zonder tegen iemand iets te zeggen omgezet naar een halve.... Mijn eerste halve marathon:  het hardlopen ging mij goed af en had ook al meer getraind dan 10 km dus durfde ik die halve wel.

Na dit dacht ik toch een marathon dat zou toch wel stoer zijn en daar ging ik bij de hardloopgroep. De voorbereidingen gingen goed en in 2017 heb ik mijn eerste echte marathon '' De mooiste'' gelopen in Rotterdam.

De afgelopen jaren heb ik verschillende afstanden gelopen en ook in het buitenland een aantal marathons gelopen, wat een beleving is dat.

In 2019 heb ik meegedaan aan de Roparun , ik kende het al maar het meedoen was toch wel wat anders. Wij waren een heel nieuw team "Not fast But furious" en niemand van alle deelnemers had eerder meegedaan. Dus dat was een uitdaging. Maar wij hebben met zijn allen een voortreffelijke prestatie geleverd, we hadden goede sponsoren en een super team. Het was een ongelooflijke ervaring. En wat een verbinding is er in die paar dagen, het goede doel is natuurlijk waar we dit allemaal voor doen.

Daarna kwam corona en viel het jaar van 2020 eigenlijk in duigen voor de Roparun.

Ik ben zeker blijven lopen en ook de langere afstanden, trails en een aantal marathons.

Maar nog een keer Roparun bleef maar in mijn hoofd zitten, toen ik bij een nieuw hardloop vereniging kwam en daar een aantal mensen die de Nederlandse route gedaan hadden met hun team "Sterk Staaltje' had ik aangegeven dat als ze lopers zoeken ik wel geïnteresseerd zou zijn.

En zo geschiedt en ben ik nu een teamlid van Sterk Staaltje en doe ik mee in 2024 aan de route Parijs- Rotterdam, zo gaaf. Ik ben dankbaar dat ik dit mooie doel mag steunen want ook ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat deze vreselijke ziekte met een mens kan doen.

We gaan er een onwijs, mooie ervaring van maken met elkaar.

Lieve sportieve groet,

Cindy