Even voorstellen: Aad Hoogendijk

25-01-2022

Hallo allemaal, ik ben Aad Hoogendijk en ik ga al zo'n 15 jaren mee met de Roparun. Ooit begonnen als chauffeur, later ging het van fietser tot teamcaptain.

Na het wisselen van baan heb ik de Hamburg-route gelopen. Als chauffeur zag ik dat vooral de lopers en fietsers het soms erg zwaar hadden en ik dacht: "Wat nou als ik 2 tot 5 kilometer zou kunnen lopen?" Dan kan ik een shift overnemen als het moet en het team zo ontlasten bij eventuele problemen. Overigens is het nooit zo ver gekomen...

Maar je kent het wel: waarom loop je na de 5 niet 10 kilometer, een halve marathon, och doe de hele ook maar... Een gebed zonder eind, met als hoogtepunt het lopen van de Roparun. Maar er trok nóg een grote liefde aan mij: radio maken. En de Roparun heeft Roparunradio. Dus Aadje ging mee als verslaggever. Dit heb ik wat jaren gedaan en is écht fantastisch! Je spreekt al die Roparunners, en als "buitenstaander" kom je niet dichter bij de Roparun zelf!

Maar.... Roparunradio is er de drie dagen van de Roparun, en that's it. Ik begon steeds meer te missen wat je als team het hele jaar doet: al die acties, geld ophalen, oefenlopen, het gezeur (soms wel hoor). En ieder bezoekje bij een team bracht mijn hart op hol. Oh wat mooi toch allemaal! 

Je snapt al, dit jaar loop ik 'm weer! Met een team uit mijn omgeving: Sterk Staaltje. Voorheen liep ik met onder andere nummer 131, nu 262. Dat is twee maal 131 en het moet dus wel twee maal zo mooi worden! Er is al ruim 30 jaar een missie, en wij gaan er weer voor! Hopelijk wil je via mij ook ons team steunen??? Het is maar een naam, maar allemaal voor dat éne doel: de Roparun!