Even voorstellen: Aad Hoogendijk

07-01-2024


Ik ben Aad Hoogendijk, en ga al zo'n 16 jaren mee met de Roparun. Begonnen als chauffeur ging het van fietser tot teamcaptain.

Na het wisselen van werkgever heb ik met een ander team heb ik de Hamburg route gelopen. Dit was de  -schuld- van de Roparun: ik zag al die jaren als chauffeur en vooral als fietser de lopers het soms erg zwaar hebben en dacht: wat nou als ik maar 2 tot 5 kilometer zou kunnen lopen? Dan kan ik een shift overnemen en het team zo ontlasten bij eventuele problemen. Overigens is het nooit zo ver gekomen...

Maar je weet hoe dat gaat: waarom loop je na de 5 niet 10 kilometer, een halve marathon, och doe de hele ook maar... Een gebed zonder end, met als hoogtepunt dan alsnog het lopen van de Roparun.

Maar er trok nóg een grote liefde aan mij: radio. En Roparun heeft Roparunradio. Dus Aadje mee als verslaggever. Dit heb ik wat jaren gedaan en is écht fantastisch! Je spreekt al die Roparunners, en als "buitenstaander" kom je niet dichter bij de Roparun zelf!

Maar... Roparunradio is er de drie dagen van de Roparun, en that's it. Ik begon steeds meer te missen wat je als team het hele jaar doet: al die acties, geld ophalen, oefenlopen, het gezeur (soms wel hoor). En ieder bezoekje bij een team bracht mijn hart op hol. Oh wat mooi toch allemaal!

Je snapt al, dit jaar loop ik 'm (al)weer! Met een team uit mijn omgeving: Sterk Staaltje. Nu alweer voor het tweede jaar met dit team.  En je weet: er is al ruim 30 jaar een missie, en wij gaan er weer voor!

Hopelijk wil je via mij ook ons team steunen??? Het is maar een naam maar allemaal voor dat éne doel: De Roparun! Kijk hier >>>   https://www.roparun.nl/fundraisers/aad-hoogendijk