De laatste voorbereidingen

09-05-2018

Het grote aftellen is nu echt begonnen! Bij veel teams vindt er deze dagen koortsachtige communicatie plaats.
Is de materiaal lijst compleet?
Is de voedingslijst compleet?
Toch nog een keer checken dat de busjes geregeld zijn.

Op de diverse social media gaat het steeds harder gonzen, allerlei verhitte discussies worden er gevoerd. Hoe moet een bepaalde regel nu worden gelezen, wat staat er nu precies. De een zegt dit en de ander vindt dat. Mooie discussies die iedereen vanuit zijn beste bedoelingen voert. Het geeft aan hoe de Roparun begint te leven bij de teams.

Dinsdag 1 mei was een hele spannende dag, op deze dag werden namelijk de starttijden bekend gemaakt. Dat was even een geweld van jewelste op internet toen die online kwamen. Om geen piek drukte te krijgen op de finish worden de teams veel meer gespreid gestart. in ons geval betekent het dat wij 19/05 om 15:30 starten vanuit Hamburg en 2 dagen later om 17:30 op de finish worden verwacht.

Na ons starten er nog maar 16 teams. Met andere woorden, we kunnen ons niet veel vertraging veroorloven. Een extra uitdaging misschien, maar onze lopers hebben er alle vertrouwen in.

Teams delen ondertussen de laatste route info, zoals deze bijvoorbeeld:
Een team ziet in de krant een artikel over een Belg die volgens de flitser 696 kilometer per uur met een Astra heeft gereden in de buurt van Quievrain, een dorpje waar de Parijs route doorkomt. Of de laatste tips omtrent GPS/navigatie apps OsmAnd en Galileo. 

Het Roparun gevoel LEEFT, en dat is fantastisch om te voelen!!

De gemiddelde Roparunner denkt als hij op de klok kijkt, ow op zaterdag zijn we hier ongeveer en op zondag daar ongeveer of op maandag om deze tijd zijn we bijna bij de finish.

Wij, Stichting Sterk Staaltje / team 262 zijn er bijna klaar voor. We gaan met een mooie groep mensen op pad om die ruim 560 kilometers af te gaan leggen. De laatste afspraken worden gemaakt, het draaiboek is bijna klaar om afgedrukt te worden, de materiaallijsten worden afgevinkt.

De lopers lopen hun laatse trainingen, de fietsers maken hun laatste rondjes en iedereen gaat bijtijds naar bed om fris en scherp aan de start te kunnen staan.

Wie gaan er met ons mee en welke functie hebben zij?
Chauffeurs Busjes: Thijs Verkade - Martijn Merckx
Chauffeurs Vrachtwagen: Jan van Wijk - Martin Jonkers
Navigatoren: Kirsten Munter - Tessa de Winter
Fietsers: Geraldine Zevenbergen-Bosma - Marjolijn van Bemmel - Radha Kalloe - Astrid Essenberg - Rene Molendijk
Masseurs : Netty Klapwijk - Milou van der Wel
Catering: Ina Bons - Carla Bosklopper
Lopers: Adriaan Koster - John Vincent - Chris van Bemmel - Jaap Bons - Michel Bakker - Twan van der Wel - Marco Essenberg - Louis Bordewijk

Wij hebben geen team A en B, wij hebben Team Thijs , Team Martijn en Team Catering.

Zaterdag 12 mei, worden er materialen naar de Caravan XXL gebracht en zal er nog een kast worden gebouwd. En als we er toch zijn, soppen we alles gelijk even af: kan de caravan mooi schoon mee.

Vrijdag 18 mei is het zover dan vertrekken wij vanaf het Raadhuisplein in Zwijndrecht omstreeks 10:00 richting Hamburg, een mooi uitzwaai moment vanaf een hele mooie locatie.

Maandag 21 mei tussen 13:00 en 15:00 hopen wij bij de Paradijshoeve te Ridderkerk onze laatste stop te maken, hier komt een mooi moment met partners, kinderen, vrienden familie en andere geïnteresseerden die ons succes gaan wensen met de laatste kilometers.

Maandag 21 mei tussen 15:00 en 18:00 hopen wij op de Binnenrotte over de finish te gaan. Altijd een moment met een lach en een traan.

Houd u vooral onze Facebook pagina in de gaten, we zullen hier regelmatig even live gaan om te laten zien waar we zijn, wat we doen. De Roparun zendt dit jaar 60 uur lang live televisie uit, wie weet komen wij ook wel voorbij.

Tot ziens ergens aan de route,
Sterk Staaltje