Dagtraining "Two Rivers Marathon"

25-03-2019

Op zondag 24 maart stond de eerste teamtraining op de agenda. Al vroeg in de morgen verzamelde het team in Gameren. Michel en Twan hadden samen een route gecreëerd welke gebaseerd is op de "Two Rivers Marathon". Dit is een marathon door de prachtige natuur van de Bommelerwaard. 

Rond 9 uur was iedereen paraat er werden onder genot van een kopje koffie of thee de laatste voorbereidingen getroffen. Team Sterk Staaltje was bijna helemaal compleet dus we konden in twee subteams oefenen op de route. Zo proberen we de Roparun zo goed mogelijk te simuleren. Marco en Arwin namen deze simulatie wel erg serieus. Direct aansluitend aan een scoutingweekend zonder enige slaap gingen ze vrolijk met de rest van het team mee tijdens de training. 

Beide subteams vertrokken iets na elkaar en legden zonder problemen de eerste 28 kilometer af. Bij de jachthaven van Kerkdriel hielden we een gezamenlijke pauze. Er werd flink bijgepraat, goed gegeten en iedereen genoot van de heerlijke weersomstandigheden. 

Na de pauze gingen beide teams weer op pad. Er was nog zo'n 20 kilometer te gaan. Na de pauze hebben Milou (navigator) en Harry (geblesseerde loper) ook nog enkele kilometers afgelegd. Na onze doorkomst in Zaltbommel waren we weer bijna terug bij het vertrekpunt: transportbedrijf (en trotse sponsor van onze twee chauffeurs!) De Jong in Gameren. Bij aankomst stak iedereen de handen uit de mouwen om Michel te helpen. Hij had namelijk eten voor na de training geregeld. Door medewerking van Kokkie & Wokkie (https://www.wokkenoplocatie.nl) en sponsoring van Marks Fruit (https://www.marksfruit.nl/) was er een fantastische maaltijd voor het gehele team. Bedankt daarvoor!

Al met al kijken we terug op een geslaagde en erg gezellige trainingsdag. De route heeft ons hele mooie stukjes van Nederland laten zien en de weersomstandigheden waren top! Op naar de nachttraining: deze zal plaatsvinden in de nacht van 11 op 12 mei.