Dagtraining door de Hoekse Waard

16-01-2018

Zondag 14 januari stond de eerste gezamenlijke training op de planning. Rond 9 uur in de morgen arriveerden de eerste teamleden bij het punt van vertrek. Vandaag zou het gehele team een trainingsloop doen waarin geoefend werd met de werkwijze van de Roparun: run-bike-run, wisselen vanuit het busje, navigeren, fietsen, catering etc. Alles zou aan bod komen op de route.

Nadat alles een laatste maal goed doorgesproken was, gingen we op pad. Team Louis begon met run-bike-run en team Kirsten ging met de bus op stap. De gevoelstemperatuur lag rond de -4℃ en samen met de straffe wind maakte dit de eerste kilometers erg koud. Het gehele team was al snel op dreef en de sfeer zat er goed in. Onderweg leerde ieder elkaar beter kennen. 

Na zo'n 25 kilometer kwam het rustpunt in zicht. Hier werden beide teams opgewacht door de dames van de catering en verzorging. Na wat warme dranken en de nodige boterhammen was het tijd voor de eerste teamfoto van 2018! 

Na de rust wisselden de teams van "functie". Team Louis ging er met de bus vandoor en team Kirsten sprong op de fiets voor de run-bike-run. Na de doorkomsten in Strijen en Westmaas volgde een stuk officiële Roparunroute. Met nog enkele kilometers te gaan, verliep alles nog steeds prima.

Rond half 3 arriveerden beide teams bij het eindpunt. Hier stond een pan warme soep klaar en kon men genieten van heerlijke broodjes. Onder het genot van al het lekkers bleef iedereen vrolijk doorkletsen. De stemming was opperbest en iedereen keek terug op een mooi, geslaagde route.