Conditie op peil houden

07-12-2014

Terwijl andere leden van Stichting Sterk Staaltje druk in de weer waren om geld te verdienen, waren andere lopers bezig de conditie op peil te houden.
Een groot aantal van onze lopers deed mee aan de Bruggenloop in Rotterdam (15km) en een enkeling aan de Voornse duinen trail (20km). Door deel te nemen aan wedstrijden houden de lopers hun conditie op scherp en gaan ze eens een keer dieper dan tijdens een training zodat ze er sterker uit komen en daardoor goed voorbereid aan de gang kunnen tijdens de Roparun.

Maar tijdens dit soort wedstrijden kunnen de lopers ook hun kruissnelheid testen en hier specifiek op gaan trainen om deze te houden zoals die is, of deze te verhogen. De lopers nemen op eigen initiatief en voor eigen rekening deel aan deze wedstrijden, er zullen dus nog wel wat wedstrijden en (nacht)trails over grote afstanden gelopen worden. Hieronder ook de Marathon Rotterdam: deze staat eigenlijk bij alle lopers wel op het menu.

Er zullen ook nog trainingslopen in Roparunstijl gedaan worden. Als klapper de 100km van Zwijndrecht (BE) naar Zwijndrecht (NL). Middels deze site zullen wij u laten weten waar u ons kunt vinden tijdens diverse evenementen.