6e editie Paascross/Canicross Hooge Nesse

21-04-2019

Op zaterdag 20 april 2019 vond de 6e editie van Paascross & Canicross Hooge Nesse plaats. Hieronder volgt een wedstrijdverslag met een impressie van dit mooie evenement.

Al vroeg in de morgen verzamelden de teamleden van team Sterk Staaltje op het wedstrijdterrein bij de Hooge Nesse. Al snel werd het het gebied rondom de start omgebouwd tot een heus evenemententerrein: de tent voor het wedstrijdsecretariaat, een springkussen, onze eigen Caravan XXL en een plek voor radio ATOS.

Al snel klonk er muziek uit de speakers en arriveerden de eerste deelnemers. Het waren enthousiaste kinderen om paaseieren te zoeken of de 600 of 900 meter te rennen. Onder leiding van de Toppie Sportcoaches was dit een groot succes!

Terwijl de laatste paaseieren gezocht werden, druppelden de deelnemers van de 4 kilometer cross en de 3 kilometer Canicross binnen. Zowel baasjes als honden leken er onwijs veel zin in te hebben! Nadat interim burgemeester Robert Strijk de deelnemers van de korte cross (4 kilometer) succes had gewenst klonk het startschot. De deelnemers gingen er als (paas)hazen vandoor en na ruim 19 minuten passeerde de eerste loper de finish. Helaas verliep dit onderdeel niet geheel vlekkeloos. Om nog onduidelijke reden bleek de route niet geheel duidelijk. Hierdoor hebben enkele lopers meer kilometers gelopen dan noodzakelijk was. Een knappe prestatie, maar dat is nooit onze bedoeling geweest. De organisatie biedt haar welgemeende excuses hiervoor aan.

Na een kort intermezzo met de 1 kilometer puppy/kids Canicross was het tijd voor de lange cross (8 kilometer). Een flinke groep lopers stond aan de start. Met de hoge temperaturen was het parcours alles behalve gemakkelijk. Flink afzien, maar toch verschenen de lopers met een glimlach over de finish. Hier kregen ze dan ook hun welverdiende medaille. 

Inmiddels was er nog slechts één resterend onderdeel: de 6 kilometer Canicross. Vanwege de hoge temperatuur werd besloten deze in te korten tot een ronde van 3 kilometer. Na de finish genoten de honden en hun baasjes van de verkoeling met water.

Voor men het wist, kwam er al weer een einde aan deze zonnige dag. Wat nog restte was het afbreken en opruimen van het evenemententerrein. Na een "sterk staaltje" teamwork was dit al snel gebeurd. Met het gehele team kijken we terug op een prachtige dag vol sportieve prestaties. Daarnaast heeft het team een zeer mooie opbrengst voor de Roparun bij elkaar gebracht: maar liefst €1200! Alle uitslagen zijn onderaan deze pagina te vinden. Meer foto's volgen zo spoedig mogelijk.
Tot volgend jaar allemaal! 

De mensen van het Rode Kruis hoefden gelukkig niet in actie te komen.
De mensen van het Rode Kruis hoefden gelukkig niet in actie te komen.

Uitslagen

Foto's 

* van de foto's van Ron van der Poel gaat 70% van de opbrengst naar de Stichting Roparun.