5e editie Paascross Hooge Nesse

31-03-2018

Op zaterdag 31 maart 2018 vond de 5e editie van Paascross Hooge Nesse plaats. Hieronder volgt een wedstrijdverslag en een impressie van dit mooie evenement.

Al vroeg in de morgen arriveerden de eerste teamleden op het wedstrijdterrein. Binnen een mum van tijd werd het het gebied rondom de start omgebouwd tot een heus evenemententerrein: springkussen, onze eigen Caravan XXL en zelfs een echte foodtruck van Van den Hap. 

Na een korte emotionele teambijeenkomst herpakte iedereen zich en wist ieder wat er te doen was. Van verkeersregelaar tot finishassistent, van cateraar tot speaker: alle teamleden waren met de andere mensen van de organisatie verdeeld om deze dag in goede banen te leiden.

Rond 9 uur verschenen de eerste enthousiaste kinderen om paaseieren te zoeken of de 600 of 900 meter te rennen. Onder leiding van de Toppie Sportcoaches was dit een groot succes!

Aan de andere kant van de Veerweg druppelden de deelnemers van de 4km cross en de 3km Canicross binnen. Zowel baasjes als honden waren zeer gedreven om een toptijd te lopen. Dat bleek ook wel na de finish: snelheden van 17 tot 18 kilometer/uur waren geen uitzondering. Een enkeling was zo enthousiast om tweemaal met de 3km Canicross mee te doen en later op de middag ook de 6km Canicross af te leggen.

Rond 13:45 uur ging de 8km Paascross van start. Een grote groep hardlopers stond (schoon) aan de start. Na afloop van de cross zagen de meeste benen er flink modderachtig uit. Precies zoals een cross hoort te zijn dus!

Tijdens de 8km cross liet de fotograaf sommige mensen schrikken. Hij kwam door een ongelukkige stuurfout lelijk ten val met zijn fiets. Nadat hij behandeld was door de heren van het Roda Kruis vertrok hij alsnog met een lach. Wij hopen ondanks de val op mooie foto's. Een extra compliment voor de fotograaf is dus op zijn plaats!

Voor men het wist, kwam er al weer een einde aan deze mooie dag. Wat nog restte was het afbreken en opruimen van het evenemententerrein. Na een "sterk staaltje" teamwork was dit in slechts een half uur gebeurd. Met het gehele team kijken we terug op een dag met een record aantal deelnemers (+/- 165!!) vol sportieve prestaties. Daarnaast heeft het team een zeer mooie opbrengst voor de Roparun bij elkaar gebracht. Alle uitslagen zijn onderaan deze pagina te vinden. Meer foto's volgen zo spoedig mogelijk.
Tot volgend jaar allemaal!

Foto's

* van de foto's van Ron van der Poel gaat 70% van de opbrengst naar Stichting Roparun.

Uitslagen