HIATHLON

Lucrasoft HIAthlon

De Lucrasoft HIAthlon wordt een triathlon in het Sandelingenpark in Hendrik-Ido-Ambacht. De afstanden worden 1/8e triathlon en de mini-afstand.

Enige tijd geleden had onze loper Marco Essenberg samen met Cor Hamels een strandtraining. Tijdens de autorit naar het strand kwam Cor met het idee om een cross te organiseren in het Sandelingenpark. Al snel kwamen Marco en Cor er samen uit dat het mogelijk moest zijn om een triathlon te organiseren.

Na enig onderzoek werk bleek dit inderdaad haalbare kaart, en werd een en ander in gang gezet om het voor elkaar te krijgen. Inmiddels zijn er al vergunningen binnen, zijn er afspraken met de verkeersregelaars, EHBO en reddingsbrigade. Daarnaast is er al een integraal overleg geweest met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en is Stichting Sterk Staaltje lid geworden van de Nederlandse Triathlon Bond. We willen tenslotte wel een kwalitatief goed evenement neerzetten.

Het organiseren van een triathlon kost natuurlijk veel geld. Stichting Sterk Staaltje heeft wel de eerste aanzet gefinancierd maar kan niet de volledige organisatie dragen. Er werd dus gezocht naar een sponsor. Een oproepje op Facebook bleek de eerste uitkomst. Lucrasoft ICT Groep meldde zich. Na enkele berichten over en weer tussen Lucrasoft en Sterk Staaltje werd er een kennismakingsafspraak gepland. Hier hebben Cor en Marco hun plan uit de doeken gedaan en namen ze de mensen van Lucrasoft mee in hun enthousiasme.

Op 17 december 2018 (3,5 maand na de bewuste strandtraining ) is er een meerjarig contract als hoofdsponsor ondertekend tussen Lucrasoft en Stichting Sterk Staaltje. Wij spreken bij deze dan ook de wens uit een duurzame relatie op te bouwen met Lucrasoft en wij hopen de Lucrasoft HIAthlon een terug kerend evenement te maken.

Alle opbrengsten voor dit evenement komen ten goede van Stichting Sterk Staaltje ten behoeve van Stichting Roparun.


Contactgegevens:
vrwhiathlon@gmail.com (alles rondom vrijwilligers)
orghiathlon@gmail.com (voor alle overige vragen)