Roparun verlegt Duitse route

13-08-2019

In 2020 begint de noordelijke route van Roparun in Bremen. Vanaf 2012 lag de Duitse start in Hamburg. Door deze verschuiving gaat een groter deel van de route door Noord-Nederland. Hiermee hoopt Roparun in dit deel van het land meer teams aan zich te verbinden en zo meer gelden te werven voor haar goede doel, ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Gezien het internationale karakter van de Roparun, wil de organisatie wel een startlocatie in Duitsland behouden. De totale lengte van de route maakt een extra gedeelte door Nederland niet te combineren met een startlocatie in Hamburg. Daarom is gezocht naar een startstad dichterbij de Nederlandse grens. Deze zoektocht heeft geleid tot Bremen en omgeving, waar de exacte locatie nog wordt bepaald.

Deelnemers aan de Roparun in het Pinksterweekend van 30 mei tot 1 juni 2020 doen in ieder geval de stad Groningen en de provincie Friesland aan. Vervolgens gaat de route richting Sleen in Drenthe, waarvandaan de deelnemers langs de bekende route met steden als Almelo, Zutphen, Ede en Tiel richting de finish in Rotterdam lopen. De precieze route wordt door de organisatie nog uitgestippeld, de totale lengte ligt net als voorgaande jaren rond de 560 kilometer.

De inschrijvingen voor Roparun 2020 openen op 1 augustus op onze website. Teams kunnen kiezen of zij op 30 mei starten vanuit Parijs of Bremen of meedoen aan de halve Roparun die 31 mei start in Almelo. Allen finishen gezamenlijk op 1 juni in Rotterdam.

Voor ons Team is er nu dus de keuze of wij in 2020 de nieuwe route gaan doen OF dat we oud en vertrouwd vanaf Parijs vertrekken. Dat we mee gaan doen dat is natuurlijk weer een zekerheidje.