Lucrasoft HIAthlon: Sportief evenement voor het goede doel

18-07-2020

Op zaterdag 19 september* aanstaande vindt de 2e editie plaats van de Lucrasoft HIAthlon in Hendrik-Ido-Ambacht. Een triathlon kent drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Het event kent twee afstanden: 1/8 en een mini-triathlon (1/16) dus voor zowel de recreant als de actieve sporter.

Kennismaking triathlon
De triathlon vindt plaats in het Sandelingenpark, tussen 10.00 en 16.00 uur. Wil je kennismaken met deze duursport? Dan is de mini-variant zeker iets voor jou. Je mag gewoon met je (stads)fiets meedoen. Het hardlopen is deels onverhard en het fietsparcours gaat door het park en over de Achterambachtseweg.

Roparun
De HIAthlon is een idee van Marco Essenberg en Cor Hamels. Zij zijn actief in het team Sterk Staaltje dat jaarlijks evenementen organiseert voor het goede doel, namelijk de Roparun. De missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Concrete voorbeelden zijn: een inloophuis voor (ex)-kankerpati├źnten, dagje uit voor zieke kinderen en sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling.

Vrijwilligers
De Lucrasoft HIAthlon wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers die hun tijd en energie voor dit goede doel beschikbaar stellen. Daarnaast zijn wij afhankelijk van sponsoring.

Aanmelden
Alle informatie over het event vind je op www.hiathlon.nl. Daar kan je je ook aanmelden. De HIAthlon is een event op de kalender van de Nederlandse Triathlon Bond.

* (onder voorbehoud van eventuele COVID-19-maatregelen).