Even voorstellen: Milou van der Wel

20-09-2018

Nieuwe uitdaging, nieuwe voorstelronde. Mijn naam is Milou van der Wel, ik ben 21 jaar oud en op dit moment 3e jaars studente fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Afgelopen jaar ben ik aangesloten bij Roparunteam Sterk Staaltje. Dit was een vrij last-minute aanmelding omdat ze nog hard op zoek waren naar een masseuse, en ik dit te horen kreeg via mijn broer Twan van der Wel die trouwe loper is binnen dit team. Na een tijdje nadenken, ben ik deze uitdaging aangegaan en kan ik zeggen dat ook ik ben besmet met het zogenaamde ''Roparun-virus''. Toen ze in de evaluatie vroegen of ik aankomend jaar weer mee wilde doen, heb ik daarom ook gezegd dat ik weer mee wilde (mits Twan natuurlijk mee zou lopen). Zo gezegd, zo gedaan en nu zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen. 

Afgelopen jaar was ik mee als masseuse, maar uiteindelijk werd het een combinatie van functies: masseuse, navigator en fotografe. Aankomend jaar zal navigator mijn hoofdfunctie zijn, voor de rest zal ik Netty, onze fysiotherapeute ondersteunen wanneer nodig. Ook zal ik tijdens de Roparun de thuisblijvers mee laten genieten van ons avontuur via onze nieuwe instagrampagina (@teamsterkstaaltje, dus allemaal even volgen). 

Waarom ik mee doe met de Roparun is omdat er veel te veel mensen overlijden aan deze verschrikkelijke ziekte, zo ook in mijn naaste omgeving. Daarom vind ik het heel belangrijk om geld op te halen voor dit goede doel om op die manier te kunnen bijdragen aan initiatieven die de laatste periode van deze zieke mensen aangenamer kunnen maken: daar gaan we met z'n allen voor! 

Met een korte terugblik naar vorig jaar kan ik nog steeds met een lach op mijn gezicht terug denken aan alles. Van de heenreis tot het startterrein en van de laatste etappe tot aan de finish, het was één groot feest en een enorm mooie ervaring. Voor nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen en acties, want er gaat veel moois komen, so stay tuned! Roparun 2019, kom maar op!