Even voorstellen: Marco van den Boom

30-12-2017

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marco van den Boom, 57 jaar. Aankomend jaar doe ik als loper voor de tweede keer mee aan de Roparun. Voor de eerste maal met team Sterk Staaltje. In 2016 de Parijs-route met team 180 en in 2017 bijna de Hamburg-route met team 129. Ik stond op de reservelijst, maar ben helaas niet opgeroepen. 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als senior ICT-consultant en ben ik getrouwd met Ellen. Samen hebben we twee kinderen, een dochter van 24 en een zoon van 23.

Mijn motivatie om mee te doen is het feit dat iedereen op een of andere manier te maken krijgt met de vreselijke ziekte kanker. Ook ik kreeg er 4 jaar geleden mee te maken Gelukkig genezen er steeds meer mensen dankzij onderzoek. Het mooie aan de Roparun is dat deze de patiënt centraal stelt door hem of haar te ondersteunen tijdens de behandeling of de tijd hierna. Verder is het natuurlijk geweldig om met een team zo'n uitdaging aan te gaan!

Het mooiste moment van de Roparun tot nu toe was de start in 2016 in Parijs. Als oudste van het team mocht ik daar starten. De finish in Rotterdam hebben we met het hele team tezamen gepasseerd.