Binnenmaasloop

13-03-2016

Op zaterdag 12 maart is team Sterk Staaltje aanwezig geweest bij de Binnenmaasloop. Met 12 teamleden hebben wij hieraan meegedaan.

Een team bestaat uit 1 chauffeur, 2 fietsers en 3 lopers. Wij gingen van start met startnummers 16 en 17. Vervoer gedurende de run was mogelijk met een door ALD Altomotive gesponsorde 9 persoonsbus.

Alle teams vertrokken om 10.30 uur vanaf de start. Na even een aantal kilometers krapjes te hebben gelopen en gefietst waaierden de teams wat verder uit elkaar. Ook voor de chauffeurs van de auto's was het fijn om even wat meer ruimte te krijgen op de smalle dijken.

Wat was het lekker koud weer, maar droog en onder een strak blauwe lucht is ons land toch heel erg mooi. Na 21.2 kilometer was daar al weer de doorkomst van 1 ronde. Nog maar 2 rondes te gaan. Voor Radha, onze fietster die voor het eerst meegaat naar de Roparun, was het zeker een belevenis: hoe gaat het nu allemaal in zijn werk, wat moet ik doen, maar ook wat moet ik laten. Iedere loper heeft zo zijn eigen ding: de 1 wil praten de andere bromt wat terug als je hem wat vraagt.

Erik, onze navigator, die ook heel hard kan lopen wil het liefst tegen je fiets aanlopen lekker uit de wind. Man wat gaat die hard je moet extra bij trappen als die gas geeft met zijn 2 benen. Jaap, die meegaat als catering, heeft een mooie cadans in de benen. Henk-Jan gaat net als vorig jaar weer lopen tijdens de Roparun en dit was een lekkere oefening.

Na 2 rondes hield Paul, een loper uit ons andere team, het voor gezien hij werd thuis verwacht voor een avondje uit. Terwijl wij stonden te wachten op team 16 was er iemand van ons even langs de patatkraam gefietst. Heerlijk! daarna de laatste ronde met 5 lopers, 4 fietsers, 1 chauffeur en 1 navigator de weg vervolgd. Henk-Jan met Robbert en Jaap met Marco en Erik liepen om de beurt 1 kilometer. Dus 2 setjes van 2 en Erik liep alleen (4.05 minuut over 1 km). Bijna op het eind zijn we met 11 teamleden over de finish gegaan.

Wat was het een gezellige dag. Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar alle vrijwilligers/verkeersregelaars die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Volgend jaar weer :)

Nu nog 1 keer in de nacht lopen van Dendermonde terug naar Ossendrecht en dan de Roparun wij kijken er enorm naar uit.